BlogGeen categorie

Mooiste ballonvaarten in juli

Avondvaart Ballonteam Wessel

Het is alweer augustus 2018 over 3 weken start de 36e editie van De Ballonfiësta. Maar voor het zover is blikken wij van Ballonteam Wessel graag terug op de mooiste ballonvaarten van de maand juli.

 

Tijdens deze warme zomerse maand hebben wij vele bijzondere vaarten gemaakt.

 

We begonnen de maand juli met een prachtige ballonvaart over Barneveld op woensdag 4 juli. Gevolgd door een vaart over Overhemert op vrijdag 6 juli. Op zaterdag 7 juli konden we genieten van een schitterend uitzicht op recreatieplas de Spartelvijver Sibculo. De grote plas water omringd door de vele groene bomen zorgden voor een prachtig plaatje!

 

Donderdag 12 juli waren wij getuigen van een prachtige zonsondergang in Barneveld. Op vrijdag 13 juli waren wij al vroeg onderweg richting Westbroek om deze keer getuige te zijn van een adembenemende zonsopkomst, met een prachtige roze-oranje lucht. In de verte zagen we een paar donker wolkjes, maar dat deed niets af aan deze mooie ballonvaart.

 

In de avond konden we andere kleurrijke luchtballonnen spotten tijdens een ballonvaart over Staphorst.

 

Zaterdagochtend 14 juli genoten we van weer een prachtige zonsopkomst met de geeloranje lucht. Tijdens deze vaart passeerden we een prachtige molen en het bijzondere Middelpunt Nederland in Lunteren.

 

Die avond passeerden we het met groene natuur omgeven kasteel Rechteren in Dalfsen, de uitloper van de Overijsselse rivier Overvecht,de prachte lanen achter het landgoed den Berg en de groene bossen zorgden voor een mooie avondvaart.

 

Die zondag 15 juli vaarden we over Air Borne Ommen en keken we uit op prachtige bootjes en caravans, wat een echt vakantiegevoel gaf.

 

Dinsdag 17 juli waren we getuigen van een mooie show van rondvliegende helikopters en de ondergaande zon op de achtergrond in Maarsbergen.

 

Woensdag 18 juli maakten wij een prachtige zonsondergang van heel dichtbij mee in Veenendaal.

 

Donderdag 19 juli zagen we het dauw optrekken van de weilanden langs de Kromme Rijn in Houten. Ook zagen we de met mooie gebouwen omringende Rietplas.

 

Die avond zagen we het prachtige kasteel slot Loevestein vanuit de luchtballon tijdens een ballonvaart over Woudrichem. Bij het water van het kasteel zagen we een klein zeilbootje varen. Vervolgens passeerden we Gorinchem met een prachtig uitzicht over de Merwedebrug, de rivier de Linge en de vele historische gebouwen die Gorinchem rijk is.

 

Vrijdag 20 juli maakten wij een ochtendvaart over Nijmegen tijdens de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Vanuit de luchtballon konden we genieten van de feestelijke stemming van de Vierdaagse. De vele tentjes, de wandelaars die aan de laatste dag van de vierdaagse beginnen, de eerste auto’s op de snelweg,op weg naar vakantie of hun werk, de prachtige slingers, muziek en de mensen die langs de kant staan om de wandelaars een hart onder de riem te steken. We zwaaiden naar de wandelaars en moedigden hen aan tijdens een prachtige zonsopgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *