BlogGeen categorie

Waarom een ballonvaart geannuleerd kan worden

Ballonvaart Arnhem

Wilt u binnenkort ballonvaren? Daar zult u zeker geen spijt van krijgen. Een ballonvaart is een fantastische beleving voor jong en oud. Vanuit de lucht vaart u langzaam over prachtige natuur, dorpen en steden. Misschien vaart u zelfs over uw eigen woning! Alles ziet er toch weer heel anders uit vanuit een luchtballon en in de lucht geniet u van stilte en rust. Toch kan het voorkomen dat u een ballonvaart gepland hebt staan en dat deze geannuleerd wordt. We leggen u graag uit om welke redenen een ballonvaart niet door kan gaan.

 

Weersafhankelijke activiteit

Ballonvaren is een weersafhankelijk activiteit. Dat betekent dat we enkel kunnen ballonvaren wanneer het weer dat toelaat. Onze piloten hebben voortdurend contact met de meteorologen van de ballonvaartafdeling van het KNMI. Ze voorzien ons van de lokale weersverwachting. Zodra er teveel wind of regen verwacht wordt, wordt de beslissing genomen om de ballonvaart te annuleren. Soms kan het weer er nog zo mooi uitzien, maar dan waait het toch nog net te hard. Vervelend, maar uw veiligheid staat voorop en die vinden wij het allerbelangrijkst. Gelukkig kunt u zelf weer eenvoudig een nieuwe vaart bij ons inplannen, zodat u op een andere datum alsnog van de ballonvaart kunt genieten.

 

Lokale weersomstandigheden

Het kan voorkomen dat een ballonvaart elders wel doorgaat, omdat we specifiek kijken naar de lokale weersomstandigheden. Ook is de beslissing afhankelijk van de piloot.

 

Van harte welkom!

Wanneer uw vaart wordt geannuleerd verwelkomen wij u graag op een andere datum. Uw tickets zijn vanaf de annuleringsdatum met een jaar verlengd. Binnen die termijn kunt u een nieuwe vaart inplannen. In de zomer varen we zes dagen in de week over de Gelderse vallei, dan zijn er dus mogelijkheden genoeg!

 

Mogen we u binnenkort verwelkomen in een van onze ballonnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *