Ballonvaren in de herfst

Ballonteam Wessel slide

Veel mensen denken dat het ballonvaarseizoen in september/oktober stopt, maar niets is minder waar! Het liefst varen wij het hele jaar door en zolang het weer dat toelaat, hebben wij geen reden om het niet te doen. In de herfst gaat het ballonvaren niet altijd door, omdat er vaak veel wind en regen is, maar als ze doorgaan, heeft u het mooiste zicht! De felgekleurde bomen ziet u dan van bovenaf, waardoor het lijkt alsof er voor de verandering een regenboog op de grond plaatsvindt, terwijl u een keer in de lucht bent. Een prachtig uitzicht!

Kleding

In de herfst de luchtballon in: het klinkt bibberkoud! Maar omdat u onder de brander van de luchtballon staat, valt dat heel erg mee. Gemiddeld is het in de mand daardoor 5 graden warmer dan aan de grond. Ook omdat ballons met de wind mee varen, heeft u geen last van de snijdende wind die u op de grond vaak tegenkomt. Kleed u vooral in laagjes, zodat u bijvoorbeeld een sjaal af kan doen in de lucht.

 

Tijdens de zomer schijnt de zon vaak fel, maar in de herfst hoeft u niet met uw ogen te knijpen om in de richting van de zon te kijken. Verder is de herfst een wat rustigere periode als het gaat om ballonvaren, dus u kunt vaak voor kort termijn boeken.

Ballonteam Wessel slide

Contact

Ballonteam Wessel biedt u geweldige ballonvaarten aan in de omgeving van Barneveld. Hierbij bieden wij u twee soorten ballonvaarten aan, namelijk de geplande vaart en de privévaart. Bij de geplande vaart staat u met meerdere gezelschappen in een mand. Bij de privévaart staat u alleen met uw eigen gezelschap in een mand. Hiernaast kunt u bij de privévaart ook zelf de startlocatie bepalen. Startlocaties waaruit u onder andere kunt kiezen in de omgeving van Barneveld, zijn Barneveld zelf, AmersfoortApeldoornArnhemDeventerEdeNijmegenVeenendaalWageningenZutphenZwolle en Putten. Bij de geplande vaart kan dit niet, maar deze is wel tot vijf personen goedkoper. Heeft u een vraag of opmerking over een ballonvaart of over een ander onderwerp? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@ballonweb.nl) of telefoon (0342-492956).