Vanaf welke leeftijd mogen kinderen meevaren in een luchtballon?

Ballonvaren Barneveld

Veel ouders vragen zich bij een ballonvaart het volgende af: ‘’vanaf welke leeftijd mogen kinderen meevaren in een luchtballon?’’ Hiernaast rijst dan ook de volgende vraag op: ‘’wat is de minimale lengte die kinderen moeten hebben om mee te mogen varen in een luchtballon?’’ In deze blog leest u het antwoord op deze twee vragen, waarbij ook nog een aantal andere punten behandeld worden.

 

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen meevaren?

Kinderen mogen vanaf ongeveer 7 tot 8 jaar onder begeleiding meevaren. De reden hiervoor is dat de rand van de mand ongeveer 1,20 meter hoog is, waardoor de meeste kinderen onder de 7 of 8 jaar niet over de rand zouden kunnen kijken. Hierdoor is het antwoord op de vraag: ”wat is de minimale lengte die kinderen moeten hebben om mee te mogen varen in een luchtballon?’’ Dus 1,20 meter. Hiernaast moeten ze ook in staat zijn om een uur stil te staan en instructies te begrijpen en op te volgen over de landingsprocedure. Kinderen mogen vanaf 12 jaar zonder begeleiding meevaren.

Ballonteam Wessel Bedrijfsvaart van Kesteren naar Elst

Tot welke leeftijd mogen mensen meevaren?

‘’Zit er ook een maximum leeftijd aan ballonvaren?’’ Het antwoord op deze vraag is ‘’nee’’. De reden hiervoor is dat wij iedereen mee kunnen nemen in de ballon, ongeacht de leeftijd, zolang de gezondheid het toelaat. Zo hebben wij al vaak mensen van boven de 90 jaar en mensen die slecht ter been waren mogen meenemen. Voor mensen die slecht ter been zijn hebben wij een speciaal arrangement. Wij zorgen er namelijk voor dat deze mensen bijvoorbeeld hun rolstoel mee kunnen nemen in de mand of dat er een stoel beschikbaar is in de luchtballon waarop zij kunnen zitten tijdens de ballonvaart.

 

Wat is het tarief voor kinderen?

‘’Wat is het tarief voor kinderen?’’ Voor jonge kinderen hanteren wij een apart, lager tarief dan voor oudere kinderen en volwassenen. Zo is het tarief voor kinderen tot en met 14 jaar 130 euro per persoon, terwijl het tarief voor kinderen en volwassenen vanaf 15 jaar 170 euro per persoon is. Deze tarieven gelden alleen voor een geplande vaart. Voor een privévaart betaalt u voor zowel kinderen als volwassenen hetzelfde bedrag.

 

Ballonvaart bij Ballonteam Wessel

Ballonteam Wessel biedt u geweldige ballonvaarten aan in de omgeving van Barneveld. Hierbij bieden wij u twee soorten ballonvaarten aan, namelijk de geplande vaart en de privévaart. Bij de geplande vaart staat u met meerdere gezelschappen in een mand. Bij de privévaart staat u alleen met uw eigen gezelschap in een mand. Hiernaast kunt u bij de privévaart ook zelf de startlocatie bepalen. Startlocaties waaruit u onder andere kunt kiezen in de omgeving van Barneveld, zijn Barneveld zelf, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Ede, Nijmegen, Veenendaal, Wageningen, Zutphen, Zwolle en Putten. Bij de geplande vaart kan dit niet, maar deze is wel tot vijf personen goedkoper. Heeft u een vraag of opmerking over een ballonvaart of over een ander onderwerp? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@ballonweb.nl) of telefoon (0342-492956).