De wonderlijke wereld van de ballonvaart

Ballonvaart festival

In het Schaffelaartheater in Barneveld wordt op donderdag 5 april 2018 de multimediashow de wonderlijke wereld van de ballonvaart gehouden. De show toont spectaculaire foto’s en video’s van ballonevenementen over de hele wereld. De presentatie begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. De toegangsprijs is €10 per persoon. De opbrengst gaat voor 50% naar het kinderhospice in Barneveld en de andere 50% is bestemd voor de onderneming Taart & Zoet van stichting de Rozelaar.

 

Programma van de wonderlijke wereld van de ballonvaart

De avond zal geheel in het teken staan van de ballonvaart. De verhalen en prachtige beelden van Ben Bläss komen samen. In deze unieke digitale multimediashow. Deze professionele in HDAV-kwaliteit presentatie is uniek. Bekijk adembenemende beelden van de belangrijkste ballonevenementen in Europa, Amerika en Azië tijdens de wondere wereld van het ballonvaren. Bijzondere ballonnen komen voorbij zoals een kangoeroefamilie, een reusachtig kasteel, een stoomlocomotief of een doedelzakspeler.

 

Geschiedenis van de Ballonfiësta

In 1976 maakte Ben Bläss zijn eerste ballonvaart. De jaren afgelopen jaren bezocht en fotografeerde hij wereldwijd verschillende ballonnen. Ben vertelt graag over alle foto’s en video’s die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft. Hij is de grondlegger van de Ballonfiësta in Barneveld en staat wereldwijd bekent als de fotograaf op het gebied van ballonvaren.

 

Opbrengst van de Ballonfiësta

De opbrengst van deze benefietvoorstelling gaat naar het kinderhospice in Barneveld en naar de onderneming Taart & Zoet van Stichting De Rozelaar, een christelijke zorginstelling in Barneveld.