De wonderlijke wereld van de ballonvaart

In het Schaffelaartheater in Barneveld wordt op donderdag 5 april de multimediashow de wonderlijke wereld van de ballonvaart gehouden. De show toont spectaculaire foto’s en video’s van ballonevenementen over de hele wereld. De presentatie begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. De toegangsprijs is € 10 per persoon De opbrengst gaat voor 50% naar het kinderhospice in Barneveld en de andere 50% is bestemd voor de onderneming Taart & Zoet van stichting de Rozelaar.

 

Programma

 

De avond zal geheel in het teken staan van de ballonvaart.  De verhalen en prachtige beelden van Ben Bläss komen samen In deze unieke digitale multimediashow. Deze professionele in HDAV- kwaliteit presentatie is uniek. Bekijk adembenemende beelden van de belangrijkste ballonevenementen in Europa, Amerika en Azië tijdens de wondere wereld van het ballonvaren. Bijzondere ballonnen komen voorbij zoals een kangoeroefamilie, een reusachtig kasteel, een stoomlocomotief of een doedelzakspeler.

 

Geschiedenis

 

In 1976, maakte Ben Bläss zijn eerste ballonvaart. De jaren afgelopen jaren bezocht en fotografeerde hij wereldwijd verschillende ballonnen. Ben vertelt graag over alle foto’s en video’s die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft. Hij is de grondlegger van de Ballonfiësta in  Barneveld en staat wereldwijd bekent als de fotograaf op het gebied van ballonvaren.

 

Opbrengst

 

De opbrengst van deze benefietvoorstelling gaat naar het kinderhospice in Barneveld en naar de onderneming Taart & Zoet van Stichting De Rozelaar, een christelijke zorginstelling in Barneveld.