Het kuiken van Barneveld de PH-EGG

Luchtballon kuiken Barneveld

Op donderdag 28 juni is er een huwelijksaanzoek gedaan tijdens een ballonvaart met het kuiken. De vaart ging over het ballonevenement TT Assen wat een prachtig uitzicht op de kleurrijke ballonnen bood. Het was een mooie avond en de verraste vrouw heeft ja gezegd, gefeliciteerd!

 

Het kuiken van Barneveld de PH-EGG

In augustus is het alweer 10 jaar geleden dat het Kuiken van Barneveld de PH-EGG gedoopt werd door de burgemeester van Barneveld meneer Houben in de tuin van kasteel De Schaffelaar. Wij van Ballonteam Wessel hebben de eer gekregen om met het kuiken te mogen varen. In de afgelopen jaren heeft het kuiken al vele mooie ballonvaarten gemaakt!

 

De door de Barneveldse luchtballonnenkenner Ben Bläss bedachte ballon is gemaakt in Engeland. De grote gele luchtballon ‘Het Kuiken van Barneveld’ heeft een actief volume van 3400 m3 is 25,8 meter hoog en weegt 236 kg. De special kan in de lucht draaien via rotation vents.

 

Het Fortis Fonds Barneveld heeft een luchtballon in de vorm van een kuiken dat uit een ei komt gedoneerd. Dit fonds verleent zonder tegenprestaties financiële steunt aan projecten van maatschappelijk belang in de regio Barneveld. Het kuiken maakt een onvergetelijke ervaring voor vrijwilligers, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en minder bedeelden mogelijk.

 

De Ballonfiësta

Bent u benieuwd naar het kuiken van Barneveld? Ook dit jaar kunt u het kuiken bewonderen tijdens de Ballonfiësta in Barneveld van woensdag 22 augustus tot en met zaterdag 25 augustus 2018. De Ballonfiësta is een unieke belevenis voor jong en oud. Bewonder de grote, kleurrijke ballonnen en zie hoe de ballonnen worden opgeblazen en één voor één omhoog worden getrokken. Kom erachter hoe de ballonvaarders zich klaarmaken voor vertrek. Zie ten slotte de mand van de grond af komen en boven de bomen uitstijgen.

 

Contact

Wilt u meer weten over het kuiken van Barneveld? Neem dan contact met ons op via info@ballonweb of kijk op onze website ballonweb.nl