Ballonfiësta Barneveld 2018

Ballonfiesta Barneveld

In 1982 werd voor het eerst herdacht dat Jan van Schaffelaar 500 jaar geleden van de kerktoren in Barneveld sprong. Met deze heldhaftige, zelfopofferende daad wilde Jan van Schaffelaar het leven van zijn mede soldaten redden. In dat zelfde jaar startte ballonvaarder Hans Zoet samen met de Barnevelder Ben Bläss de eerste Ballonfiësta in Barneveld. Woensdag 22 augustus tot en met zaterdag 25 augustus 2018 wordt alweer de 36e editie van de Ballonfiësta gehouden bij het opstijgterrein kasteel de Schaffelaar in Barneveld. Het programma begint om 18:00 en eindigt om 23:00. De Ballonfiësta trekt gemiddeld ongeveer 20.000 bezoekers.

 

Ballonfiësta Barneveld

De Ballonfiësta is een unieke belevenis voor jong en oud. Bewonder de grote, kleurrijke ballonnen en zie hoe de ballonnen worden opgeblazen en één voor één omhoog worden getrokken. Kom erachter hoe de ballonvaarders zich klaarmaken voor vertrek. Zie ten slotte de mand van de grond af komen en boven de bomen uitstijgen. Zodra alle ballonnen vertrokken zijn kan men genieten van het gezellige tussenprogramma, waar men de gelegenheid krijgt om een kijkje te nemen in een echte luchtballon. De kinderen kunnen de aanwezige clowns helpen de lucht in te gaan.

 

Nightglow

Aan het einde van de avond wordt er een indrukwekkende voorstelling gehouden. Lichtbundels met allerlei kleuren, muziek en een lasershow. Vervolgens gaan de branders in de luchtballonnen aan op het ritme van de muziek. Lasers die verspringen, een zacht oranje licht zorgen voor een spectaculaire show!

 

Ballonnen die mee doen

Ongeveer 35 ballonnen doen dit jaar mee aan de Ballonfiësta. Ieder jaar doen er een aantal special shapes mee. Dit jaar kunt u deze bijzondere ballonnen verwachten: G-CDXW, SINASAPPEL, G-CILZ, PIRAATJE, OO-BIE, CALIMERO, OO-BTU, BABY LENTE, PH-EGG, KUIKEN VAN BARNEVELD, PH-GJV, MOTOR, PH-LOV, GIVEN VALUE en nog veel meer!

 

Contact

Wilt u meer weten over de Ballonfiësta? Neem dan contact met ons op via info@ballonweb.nl of kijk op onze website ballonweb.nl