Wanneer gaat de ballonvaart niet door?

Ballonvaart Arnhem

Wilt u binnenkort ballonvaren? Daar zult u zeker geen spijt van krijgen, met een ballonvaart bij Ballonteam Wessel. Een ballonvaart is een fantastische beleving voor jong en oud. Vanuit de lucht vaart u langzaam over prachtige natuur, dorpen en steden. Misschien vaart u zelfs over uw eigen woning! Alles ziet er toch weer heel anders uit vanuit een luchtballon en in de lucht geniet u van stilte en rust. Toch kan het voorkomen dat u een ballonvaart gepland hebt staan en dat deze niet doorgaat. We leggen u graag uit wanneer een ballonvaart niet door kan gaan.

 

Weersafhankelijke activiteit

Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Dat betekent dat we enkel kunnen ballonvaren wanneer het weer dat toelaat. Onze piloten hebben voortdurend contact met de meteorologen van de ballonvaartafdeling van het KNMI die ons voorzien van de lokale weersverwachting. Zodra er teveel wind of regen verwacht wordt, wordt de beslissing genomen om de ballonvaart te annuleren. Soms kan het weer er nog zo mooi uitzien, maar dan waait het bijvoorbeeld toch nog net te hard. Vervelend, maar uw veiligheid staat bij ons altijd voorop. Gelukkig kunt u zelf weer eenvoudig een nieuwe vaart inplannen door contact met ons op te nemen, zodat u op een andere datum alsnog van de ballonvaart kunt genieten.

 

Lokale weersomstandigheden

Het kan voorkomen dat een ballonvaart elders wel doorgaat, omdat we kijken naar de lokale weersomstandigheden. Zo kan een ballonvaart in bijvoorbeeld Barneveld wel doorgaan, terwijl een ballonvaart in Ede niet doorgaat. Ook dan is de beslissing afhankelijk van de piloot.

 

Te weinig aanmeldingen 

Het komt ook wel eens voor dat een ballonvaart geannuleerd wordt, doordat er te weinig aanmeldingen zijn. Echter is dit alleen het geval bij een geplande vaart, waarbij u met zowel uw eigen groep als andere groepen in een mand staat. Hierdoor kan het voorkomen dat uw ballonvaart geannuleerd wordt als er te weinig andere gezelschappen zijn. Bij een privévaart is dit niet het geval, omdat u bij een privévaart alleen met uw eigen gezelschap in een mand staat en de grootte van uw eigen gezelschap dus niet van belang is.

 

Van harte welkom!

Wanneer uw vaart wordt geannuleerd, verwelkomen wij van Ballonteam Wessel u graag op een andere datum. Uw tickets zijn vanaf de annuleringsdatum met een jaar verlengd. Binnen die termijn kunt u een nieuwe vaart inplannen. In de zomer varen we zes dagen in de week over de Gelderse Vallei (rondom Barneveld), dus er zijn mogelijkheden genoeg! Startlocaties waaruit u onder andere kunt kiezen (naast Barneveld), zijn Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn, Deventer, Ede, Nijmegen, Veenendaal, Wageningen, Zutphen, Zwolle en Putten. Heeft u een vraag of opmerking? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@ballonweb.nl) of telefoon (0342-492956). Mogen we u binnenkort verwelkomen in een van onze ballonnen?