Ontdek de Gelderse Vallei tijdens een ballonvaart

Ballonvaart Apeldoorn

De Gelderse Vallei biedt een grote diversiteit aan prachtige landschappen en wonderschone bossen, gecombineerd met hier en daar een kasteel en de vele watergebieden: perfect voor een ballonvaart dus! Nu komt echter de vraag naar boven drijven wat is het allermooiste wat ik kan bekijken tijdens een ballonvaart boven de Gelderse Vallei?

 

Bezienswaardigheden ballonvaart Gelderse Vallei 

Allereerst de landgoederen en kastelen. Landgoederen en kastelen zijn prachtig om te zien vanuit de lucht. Zo heb je het landgoed De Paltz, gelegen in de bossen tussen vliegbasis Soesterberg en Soestduinen, bestaande uit een natuurgebied van circa 77 hectare waarbinnen een prachtig wit landhuis ligt. Ook kasteel Geerestein aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, gelegen tussen mooie bossen, kanalen, weilanden en schilderachtige boerderijen is prachtig om te zien. Als derde heb je kasteel Renswoude aan de zuidoostkant van de bebouwde kom van Renswoude dat gebouwd is in de Hollands classicistische stijl, waarbij harmonie, symmetrie en het axiale stelsel centraal staan.

Als tweede de dorpen en buurtschappen. In de Gelderse Vallei vindt u vele dorpen en buurtschappen met een oud en prachtig centrum die goed te bewonderen zijn vanuit de lucht, zoals Barneveld, Kootwijkerbroek, Esveld, Kallenbroek, Achterveld, De Glind, Walderveen, Nederwoud, Lunteren, Ederveen, Renswoude, Wekerom, Zwartebroek, Terschuur en Voorthuizen.

Als laatste mag de prachtige natuur van de Gelderse Vallei natuurlijk niet vergeten worden, zoals de vele wonderschone bossen, de mooie open weilanden met koeien en schapen, de vele beken, kanalen en meren en de hiervoor ook al beschreven schilderachtige boerderijen.

 

Ballonvaart in de Gelderse Vallei 

Wilt u ook een ballonvaart maken in de Gelderse Vallei? Dat kan! U kunt kiezen uit vele startlocaties in de Gelderse Vallei bij een privévaart, waarbij u alleen een ballonvaart maakt met bijvoorbeeld familie en vrienden. Een aantal van deze startlocaties zijn: Barneveld, Amersfoort, Veenendaal, Ede, Wageningen, Soest, Putten en Harderwijk.  Hiernaast kunt u ook kiezen voor een geplande vaart, waarbij de startlocatie al bepaald is en waarbij er verschillende mensen met verschillende boekingen in de mand zitten. Hier staat tegenover dat een geplande vaart tot vijf personen goedkoper dan een privévaart. Boek nu dus eenvoudig een vaart via onze website. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via onze e-mail of het telefoonnummer.