Ballonvaren: de 4 meest imposante records

Ballonvaren buitenland

Bij ballonvaren zijn er een aantal imposante records gevestigd, waaronder de langst gevaren afstand met een luchtballon, de persoon die het langst met een luchtballon in de lucht heeft gehangen, de oudste persoon in een luchtballon en de snelste ballonvaart om de wereld. Hieronder is een lijstje opgesteld van een aantal van deze records.

 

De diepste ondergrondse ballonvlucht

De diepste ondergrondse ballonvlucht was op 18 september 2014, in de Mamet grot in Obrovac, Kroatië. Het record was gevestigd door de Oostenrijker Ivan Trifonov, op een diepte van 206 meter.

 

De hoogste ballonvlucht

De hoogste ballonvlucht was op 26 november 2005, gevestigd door Dr. Vijaypat Singhania uit India. Hij vloog in een Cameron Z-1600 luchtballon over Mumbai, India op een hoogte van 21.027 meter (21 kilometer)!

 

De snelste ballonvaart om de wereld

De snelste ballonvaart om de wereld is gevestigd door de Rus Fedor Konyukhov, op 23 juli 2016. Zijn reis duurde ‘’slechts’’ elf dagen en zes uur, waarmee hij het record verbrak van de Amerikaan Steve Fosset, die in 2002 dertien en een halve dag nodig had om de wereld rond te gaan.

 

De duurste ballonvaart ter wereld

De duurste ballonvaart ter wereld is over Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, midden in de Himalaya. Het prijskaartje ligt rond de 5.215.000 pond voor twee personen, omgerekend rond de 6.039.500 euro. Ondanks dat de reis maar net iets korter dan een dag duurt, kan het weken duren voordat het weer optimaal genoeg is om de ballonvlucht te maken. Hierbij moeten de passagiers wachten in Nepal, waaruit ook opgestegen wordt. Naast het wachten moeten de passagiers ook een mentale- en fysieke test en een fysieke- en vaardighedentraining doorstaan, om de ballonvlucht te mogen maken. Het meest bizarre is eigenlijk nog wel het volgende: als de poging om over de Mount Everest te vliegen mislukt, wordt er geen geld teruggegeven! Gelukkig is een ballonvaart bij Ballonteam Wessel lang niet zo duur!

 

Ballonvaart bij Ballonteam Wessel

Bij Ballonteam Wessel breken we geen ballonvaart wereldrecords, maar we kunnen u wel een onvergetelijke ballonvaart geven. Zo bieden wij ballonvaarten aan in Barneveld en omgeving, waaronder: Barneveld zelf, Amersfoort, Veenendaal, Ede, Wageningen, Arnhem, Soest, Putten en Harderwijk. Wij van Ballonteam Wessel bieden twee soorten ballonvaarten aan, namelijk een privévaart (een vaart met alleen mensen die u kent, bijvoorbeeld vrienden of familie) en een geplande vaart (een vaart met zowel voor u bekende- als onbekende mensen). Hiernaast kan je bij een privévaart wel zelf de startlocatie bepalen en is een geplande vaart tot vijf personen goedkoper. Beide vaarten nemen ongeveer een uur in beslag. Hebt u verder nog vragen over de boeking van een ballonvaart of een ander onderwerp? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen per e-mail of telefoon.