Ballonfiësta Barneveld 2019

Ballonvaart festival

21, 22, 23 en 24 augustus is het weer zover: de Ballonfiësta in Barneveld is aanwezig bij Kasteel de Schaffelaar. Het is de 37e editie van de Ballonfiësta en het heeft dit jaar 38 deelnemers, waaronder ook Ballonteam Wessel met twee ballonnen! In deze blog vertellen wij u meer over dit bijzondere evenement.

 

Geschiedenis Ballonfiësta Barneveld

De Ballonfiësta Barneveld kent een lange geschiedenis. In 1982 werd er herdacht dat het precies 500 jaar geleden was dat Jan van Schaffelaar van de kerktoren in Barneveld sprong, zodat zijn manschappen van een vrije optocht verzekerd waren. In dat jaar (1982) stonden de Barnevelder Ben Bläss en de ballonvaarder Hans Zoet aan de wieg van de eerste Ballonfiësta in Barneveld, waarna deze onafgebroken elk jaar gehouden is.

Ballonvaart festival

Programma Ballonfiësta Barneveld

Hieronder ziet u het programma van de Ballonfiësta Barneveld 2019. Het programma geldt voor alle dagen en de weersomstandigheden bepalen hoe het definitieve programma er uit er uit zal zien.

Tijd                 Omschrijving

17:30 uur        Aanvang

De kassa’s gaan open en u kunt tijdens het voorprogramma genieten van een aantal modelballonnen.

18:00 uur       Defilé piloten en ballonnen

De auto’s met daarachter de ballonnen rijden het veld op. Als de auto’s het veld opgereden zijn, stelt een spreker de piloten en bijbehorende ballonnen voor. Hierbij kunt u een                                       spectaculair aanbod van vele ballonnen met speciale vormen vinden.

18:30 uur       Opstijgen ballonnen

De 38 ballonnen worden voorbereid, om vervolgens op te stijgen.

20:00 uur      Verschillende activiteiten op het veld

Ook dit jaar is er weer veel te beleven tijdens het tussenprogramma voor zowel jong als oud. Zo zijn er vier clowns op het terrein die ook de lucht in willen gaan.

21:30 uur       Voorbereiding Nightglow

Een aantal ballonnen komen het veld weer op om zich voor te bereiden op de spectaculaire Nightglow.

21:45 uur       Opzetten ballonnen voor de Nightglow

De ballonnen die gebruikt gaan worden bij de Nightglow, worden opgezet.

22:00 uur      Nightglow met lasershow

Het hoogtepunt van de avond is de Nightglow met lasershow. Bij deze Nightglow worden de opgezette ballonnen, ondersteund door lasers, verlicht op de tonen van de muziek. Het is                          een prachtig spektakel, waarbij u zeer mooie foto’s kunt maken.

 

Nightglow

Aan het einde van de avond wacht een indrukwekkende voorstelling: de Nightglow. Als het inmiddels donker is geworden, is het wachten op het begin van de Nightglow. Ineens ziet u lichtbundels ontstaan in de lucht, klinkt er muziek en volgt er een explosie van lucht met de lasershow. Allerlei kleuren spatten uiteen en geven een prachtige show. Tijdens deze show worden de ballonnen voor de Nightglow opgeblazen. Keurig op een rij staan er zo’n zeven tot acht ballonnen. Deze ballonnen stijgen niet op, maar de branders gaan af en toe wel aan op het ritme van de muziek. De lasers verspringen over de ballonnen, waarna u een prachtige show van licht en geluid gaat aanschouwen.

 

Ballonvaart bij Ballonteam Wessel

Ballonteam Wessel is voor u de beste keuze voor een ballonvaart in en rondom Barneveld. Wij bieden u twee soorten ballonvaarten aan, namelijk de geplande vaart en de privévaart. Bij de geplande vaart staat u met meerdere gezelschappen in een mand. Bij de privévaart staat u alleen met uw eigen gezelschap in een mand. Hiernaast kunt u bij de privévaart zelf de startlocatie bepalen. Startlocaties waaruit u onder andere kunt kiezen, zijn: Barneveld zelf, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn, Deventer, Ede, Nijmegen, Veenendaal, Wageningen, Zutphen, Zwolle en Putten. Bij de geplande vaart kan dit niet, maar deze is wel tot vijf personen goedkoper. Heeft u een vraag of opmerking? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@ballonweb.nl) of telefoon (0342-492956).