BlogGeen categorie

Hoe hoog gaat een luchtballon?

Hoe hoog kan een luchtballon?

“Hoe hoog gaat een luchtballon?” Iets wat veel mensen zich afvragen wanneer ze vanaf de grond een luchtballon voorbij zien varen. Wellicht kun je met hard roepen jezelf verstaanbaar maken voor de mensen in de luchtballon. Maar dit kan niet altijd, bijvoorbeeld wanneer een luchtballon hoog vaart.

Hoe hoog varen onze luchtballonnen?

Laten we beginnen met de hoogte waarop onze luchtballonnen meestal varen. Bij een gemiddelde vaart, varen we zo’n 1000 meter boven de grond. Wilt u samen met uw medepassagiers wat hoger varen? Dan geeft onze piloot, als het weer dat toelaat, daar gehoor aan. Maar hoe hoog gaan onze luchtballonnen nu maximaal? Dat is zo’n 4500 meter. Dat komt niet vaak voor, omdat we dan veel tijd kwijt zijn aan het stijgen en dalen, maar het kan wel. Wanneer er parachutisten uit een van onze luchtballonen willen springen, is het nodig om zo’n vier kilometer boven de grond te varen. Dat kan enkel wanneer de luchtverkeersregels dat toelaten. Dat verschilt per gebied.

 

Hoe hoog kan een luchtballon varen?

Er is regelmatig geëxperimenteerd met hoe hoog een luchtballon kan gaan. Soms kwam een ballon wel meer dan tien kilometer hoog! In de praktijk is dat voor de pleziervaart onmogelijk. Boven de 4500 meter is er te weinig zuurstof om goed te kunnen ademen. Overigens zie je ook veel meer van de landschappen, steden en dorpen wanneer een luchtballon lager vliegt. Zelfs als je op een kilometer hoogte vliegt, zie je nog veel van de wijde omgeving. Alleen is alles wat gedetailleerder, wat zeker leuk is als je de omgeving goed kent.

 

Boek een ballonvaart bij Ballonteam Wessel

Lijkt het jou geweldig om eens een luchtballonvaart mee te maken? Ballonteam Wessel vaart in de wijde omgeving van Barneveld. Kijk eens in ons vaartenregister of er geplande vaarten open staan of boek een privévaart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *