Hoe lang duurt een ballonvaart?

Hoe lang duurt een ballonvaart?

‘’Hoe lang duurt een ballonvaart? Hoe lang duurt het hele programma? En hoe laat stijgen we op?’’ Veel mensen stelden deze vragen aan ons, waardoor wij besloten om in deze blog onder andere deze vragen te beantwoorden.

 

Hoe lang duurt een ballonvaart?

We kunnen niet precies aangeven hoe lang een ballonvaart duurt, maar gemiddeld duurt een ballonvaart een uur. De reden dat wij het niet precies aan kunnen geven, is omdat de lengte van een ballonvaart afhankelijk is van zowel de wind als het vinden van een geschikte landingsplaats. De richting die een luchtballon opvaart is ook afhankelijk van de wind. Hierdoor kan de landingsplaats niet van te voren bepaald worden. Hiernaast mag er ook niet overal geland worden met een luchtballon en is ook niet iedere landingsplaats geschikt. Het kan namelijk voorkomen dat de piloot na iets minder dan een uur al een geschikte landingsplaats heeft gevonden, maar het kan ook voorkomen dat dit iets langer dan een uur duurt.

 

 

Hoe lang duurt het hele programma?

De lengte van het gehele programma kunnen wij ook niet precies aangeven, vanwege onder andere de bovenstaande redenen. Echter, om u nog een enige tijdsindicatie te geven, duurt het hele programma ongeveer drie tot vier uur. Dit is inclusief het samen opbouwen en inpakken van de ballon, de champagnedoop en het terugrijden naar de startlocatie.

 

Hoe laat stijgen we op?

Hoe laat we opstijgen is over het gehele seizoen verschillend. Zo vangen wij van april tot en met oktober bij een avondballonvaart later en bij een ochtendballonvaart vaart eerder aan dan in november tot en met maart. Echter, om u een tijdsindicatie te geven, hebben wij de volgende overzichten gemaakt:

 

Avondballonvaarten

Periode  Aanvangstijd
November tot en met maart Rond 15:00 uur
April Rond 18:00 uur
Mei Rond 19:00 uur
Juni Rond 20:00 uur
Juli Rond 19:30 uur
Augustus Rond 19:00 uur
September Rond 18:30 uur
Oktober Rond 18:00 uur

 

Ochtendballonvaarten

Periode Aanvangstijd
November tot en met maart Rond 8:00 uur
April Rond 6:30 uur
Mei Rond 6:00 uur
Juni Rond 5:00 uur
Juli Rond 5:30 uur
Augustus Rond 6:00 uur
September Rond 6:30 uur
Oktober Rond 7:00 uur

 

Ballonvaart bij Ballonteam Wessel

Ballonteam Wessel is voor u de beste keuze voor een ballonvaart in en rondom Barneveld. Wij bieden u bij Ballonteam Wessel twee soorten ballonvaarten aan, namelijk privévaarten en geplande vaarten. Bij de privévaart staat u met alleen uw eigen gezelschap in een mand. Bij een geplande vaart staat u met meerdere gezelschappen in een mand. Verder kunt u bij een privévaart ook in overleg zelf de startlocatie bepalen. Startlocaties waaruit u onder andere kunt kiezen, zijn: Barneveld, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn, Deventer, Ede, Nijmegen, Veenendaal, Wageningen, Zwolle en Putten. Bij een geplande vaart kunt u niet zelf de startlocatie bepalen, maar deze is wel tot vijf personen goedkoper. Heeft u een vraag of opmerking? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail (ínfo@ballonweb.nl) of telefoon (0342-492956), zodat wij u zo spoedig mogelijk te woord kunnen staan.