Wat voor kleding moet ik aandoen tijdens de ballonvaart?

Ballon van Ballonteam Wessel Voorthuizen

Veel mensen vragen zich af wat voor kleding ze aan moeten doen tijdens de ballonvaart. Moet dit makkelijke en wat oudere kleding zijn of zijn bijvoorbeeld hakken en nieuwe kleding ook geschikt? In deze blog geven wij hier antwoord op.

 

Makkelijke kleding

Ons eerste advies is om vooral makkelijke kleding aan te trekken. Hieronder rekenen wij bijvoorbeeld sportieve vrijetijdskleding met daaronder stevige schoenen (en dus geen hakken) die niet al te nieuw zijn. De velden waarvan opgestegen en waarop geland worden  kunnen namelijk vrij vochtig zijn en bij de landing is het ook van belang dat u stevig kunt staan. Ook raden wij aan om geen nylon kleding te dragen, omdat het vuur van de brander dan over zou kunnen slaan op uw kleding.

 

Alleen warme kleding in de winter

Ons tweede advies is om alleen warme kleding in de winter te dragen tijdens de ballonvaart, omdat de brander in combinatie met het feit dat er vaak weinig wind staat ervoor zorgt dat het al snel vrij warm is in de mand. Een extra jas of trui meenemen voor na de landing is wel een aanrader, vooral bij een avondvaart.

 

Andere handige accessoires

Andere accessoires de handig zijn om mee te nemen, zijn bijvoorbeeld flesjes water, omdat het tijdens de ballonvaart, vooral in de zomer, behoorlijk warm kan zijn. Hiernaast is een hoofddeksel tegen de hitte van de brander en de zon ook een aanrader.

 

Ballonvaart bij Ballonteam Wessel

Ballonteam Wessel is voor u de beste keuze voor een ballonvaart in en rondom de Gelderse Vallei. Wij bezorgen u een onvergetelijke ballonvaart tegen een scherpe all-in prijs, waarbij onze lokale piloten u veel over de omgeving kunnen vertellen. Wij bieden u twee soorten ballonvaarten aan, namelijk privévaarten en geplande vaarten. Bij een privévaart staat u alleen met uw eigen groep in een mand. Bij een geplande vaart staat u met meerdere groepen in een mand. Hiernaast kunt u bij een privévaart zelf de startlocatie bepalen. Bij een geplande vaart kan dit niet, maar een geplande vaart is wel tot vijf personen goedkoper. Startlocaties waaruit u onder andere kunt kiezen, zijn: Barneveld, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Ede, Nijmegen, Veenendaal, Wageningen, Zwolle en Putten. Heeft u een vraag of opmerking? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@ballonweb.nl) of telefoon (0342-492956).